Glavna jela

Pileći file „sousvide“, krema od cvjetače, pareno povrće

sastojci
sastojci
  • 4 pileća filea
  • grančica ružmarina
  • grančica timijana
  • češanj češnjaka
  • vrećica za vakumiranje
  • termometar ili „sousvide“ sprava
  • 1 cvjetača
  • 100 g maslaca
  • 0,3 l mlijeka
  • muškatni oraščić
  • nekoliko mladih mrkvica, cvjetova brokule, prokulica, rotkvica...
  • 0,1 l crvenog vina
  • sol i papar

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.

Najbolji recepti uz Vindija brandove:

priprema

  1. Pileća prsa začinite solju i paprom i stavite u vrećicu za vakumiranje. Dodajte grančicu timijana i ružmarina i pritisnuti češanj češnjaka.
  2. Vakumirajte i stavite kuhati u lonac s vodom na temperaturi od 75 °C, 45 minuta.
  3. Izvadite vrećicu i ohladite (može se pripremiti i dan prije).
  4. Prije posluživanja izvadite prsa i dobro ih s obje strane zapecite na 30 g maslaca.
  5. Izvadite prsa i tavu deglazirajte crvenim vinom te dodajte sok od kuhanja iz vrećice za vakumiranje.
  6. Umak reducirajte da postane gust, ugasite vatru i završite s nekoliko kockica hladnog maslaca (oko 20 g).
  7. Cvjetaču očistite i narežite na listiće te stavite kuhati u 0,3 l mlijeka i vode da prekrije cvjetaču. Osolite i kuhajte da potpuno omekša, oko 15 minuta. Ocijedite, dodajte ostatak maslaca, lagano dosolite i začinite s malo muškatnog oraščića. Štapnim mikserom smiksajte u kremu.
  8. Mrkvice ogulite i prepolovite po dužini, prokulice natrgajte na listiće, rotkvice prepolovite.
  9. Stavite kuhati u lonac na cjedilu ili spravi za kuhanje na pari, prvo mrkvice, nakon nekoliko minuta dodajte cvjetove brokule i rotkvice, nakon još nekoliko minuta dodajte listiće prokulice.

Povrće neka ostane hrskavo i „živo“, neka ne bude prekuhano.

Posluživanje

Lagano osolite prije posluživanja, eventualno pokapajte s malo rastopljenog maslaca.

COOKIE POLICY

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: