Glavna jela

Pečeno pile marinirano umakom od soje, đumbirom, zvjezdastim anisom, cimetom i limunom, mladi krumpir na maslacu, salata od korjenastog povrća

sastojci
sastojci
  • 1 veće ili 2 manja pileta
  • 0,5 kg mladog krumpira
  • 2 zvjezdasta anisa
  • komadić đumbira
  • 2 štangice cimeta
  • 1 limun
  • 1 luk
  • 4 žlice sojina umaka
  • 50 g maslaca
  • 2 mrkve
  • 2 stabljike stabljičastog celera
  • 1 manji daikon
  • nekoliko rotkvica
  • vezica vlasca
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.

Najbolji recepti uz Vindija brandove:

priprema

  1. Pile napunite lukom narezanim na veće komade, polovicom limuna, zvjezdastim anisom, štangicama cimeta i narezanim đumbirom.
  2. Premažite sojinim umakom i maslinovim uljem, umjereno osolite i popaprite i stavite peći na 180 °C.
  3. Veće pile pecite oko 90 minuta, a dva manja oko 75 minuta, da koža poprimi lijepu boju, meso ostane sočno, ali dobro pečeno. Na pola pečenja pile premažite sokom od pečenja.
  4. Krumpire dobro operite i stavite kuhati u osoljenu vodu. Kuhajte ih dok im ne popuca koža, a ovisno o veličini krumpira, kuhat će se oko pola sata.
  5. Kad su kuhani, krumpire ocijedite i ostavite desetak minuta da se ohlade. Prerežite ih popola i stavite u tavu u koju dodajte kockice maslaca. Krumpire dobro zapecite i još malo osolite.
  6. Mrkvu, stabljičasti celer i daikon ogulite i gulilicom narežite na trakice. Začinite s malo soli, sokom polovice limuna i maslinovim uljem. 

Posluživanje

Salatu pospite nasjeckanim vlascem i ukrasite ploškicama rotkvica.

COOKIE POLICY

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: