Slastice

Tart od čokoladnog ganachea sa svježim bobicama, coulis od šumskog voća

sastojci
sastojci

Prhko tijesto:

  • 250 g oštrog brašna
  • 130 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 150 g maslaca
  • vanilin šećer

Ganache:

  • 0,5 l vrhnja za kuhanje
  • 0,5 kg tamne čokolade sa 65 % kakaa

Coulis od šumskog voća:

  • 250 g smrznutog šumskog voća
  • 50 g smeđeg šećera
  • štangica cimeta i zvjezdasti anis

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.

Najbolji recepti uz Vindija brandove:

priprema

Prhko tijesto:

  1. Pomiješajte brašno, kockice maslaca šećer i vanilin šećer.
  2. Rukama izmiješajte sastojke u mrvičastu smjesu.
  3. Dodajte jaje i žumanjak i zamijesite tijesto.
  4. Tijesto ostavite u hladnjaku petnaestak minuta prije valjanja. Nakon toga razvaljajte i stavite tijesto u kalup promjera 18 – 20 cm, probodite vilicom i stavite peći 10 – 15 minuta na 200 °C da tijesto poprimi laganu boju i ispeče se.

Ganache:

  1. Čokoladu usitnite nožem i prelijte kipućim vrhnjem za kuhanje. Kad se čokolada u vrhnju rastopi, dobro promiješajte i prelijte po ohlađenom ispečenom tijestu.
  2. Stavite u hladnjak da se tart stisne. Nakon sat vremena narežite tart na komade.

Coulis od šumskog voća:

  1. Šumsko voće stavite u lončić, dodajte šećer i začine i stavite da kratko prokuha.
  2. Štapnim mikserom smiksajte u coulis koji procijedite kroz sitno cjedilo.
  3. Prije posluživanja ogulite 1 naranču i crveni grejp i pripremite kriške i bobice. 

Posluživanje

Na tanjur stavite coulis, dodajte krišku tarta i sve ukrasite bobicama i kriškama agruma. Ukrasite listićima metvice.

Proizvodi Vindija

COOKIE POLICY

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: