Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
Najbolji recepti uz Vindija brandove:
priprema
Mlijeko zagrijte, začinite s 2 žlice šećera i dodajte rižu.
Mahunu vanilije prepolovite po dužini i nožem sastružite srž i dodajte mlijeku i riži.
Naribajte malo korice limuna i dodajte prstovet cimeta. Uz stalno miješanje rižu na mlijeku kuhajte oko 20 minuta da postane kremasta.
Jabuke ogulite i narežite na brodiće. Stavite ih u tavu, dodajte maslac, preostale 2 žlice šećera, praznu mahunu vanilije i sok od polovice naranče.
Zagrijte i uz povremeno miješanje pustite sve da se reducira, tj. karamelizira. Pazite, naravno, da ne pretjerate s karamelizacijom, jabuke su gotove kad se oko njih primi gusta smjesa od karameliziranog šećera, maslaca i soka naranče.
Na ohlađenu rižu dodajte karamelizirane jabuke i nasjeckane tostirane lješnjake. Ukrasite listićima mente.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: