Slastice

Riža na mlijeku s karameliziranim jabukama i tostiranim lješnjacima

sastojci
sastojci
  • 1 l mlijeka
  • šalica riže okruglog zrna
  • 2 jabuke
  • 50 g maslaca
  • 4 žlice smeđeg šećera
  • mahuna vanilije
  • 1 naranča
  • šaka tostiranih lješnjaka
  • prstovet cimeta
  • 1 nešpricani limun
  • nekoliko listića mente

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.

Najbolji recepti uz Vindija brandove:

priprema

  1. Mlijeko zagrijte, začinite s 2 žlice šećera i dodajte rižu.
  2. Mahunu vanilije prepolovite po dužini i nožem sastružite srž i dodajte mlijeku i riži.
  3. Naribajte malo korice limuna i dodajte prstovet cimeta. Uz stalno miješanje rižu na mlijeku kuhajte oko 20 minuta da postane kremasta.
  4. Jabuke ogulite i narežite na brodiće. Stavite ih u tavu, dodajte maslac, preostale 2 žlice šećera, praznu mahunu vanilije i sok od polovice naranče.
  5. Zagrijte i uz povremeno miješanje pustite sve da se reducira, tj. karamelizira. Pazite, naravno, da ne pretjerate s karamelizacijom, jabuke su gotove kad se oko njih primi gusta smjesa od karameliziranog šećera, maslaca i soka naranče.
  6. Na ohlađenu rižu dodajte karamelizirane jabuke i nasjeckane tostirane lješnjake. Ukrasite listićima mente.
Proizvodi Vindija

COOKIE POLICY

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: