Lagana jela

Pureći šiš sa Tzaziki salatom i grilanom lepinjom

sastojci
sastojci
  • 1 Vilikis grčki tip jogurta
  • 1 krastavac salatar
  • 1 češanj češnjaka
  • nešpricani limun
  • stručak kopra ili komorača
  • 600 g mljevene puretine
  • 8 štapića za ražnjiće
  • žličica tucane ljute papričice
  • žlica slatke crvene paprike
  • nekoliko grančica lisnatog peršina
  • grančica ružmarina
  • 4 male lepinje
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.

Najbolji recepti uz Vindija brandove:

priprema

  1. Vilikis grčki tip jogurta začinite solju, paprom, nasjeckanim češnjakom, malo ribane korice limuna, sokom od polovice limuna, nasjeckanim koprom ili komoračem.
  2. Krastavac operite i po dužini narežite na četvrtine. Maknite koštice te naribajte grubom stranom ribeža.
  3. Naribani krastavac dobro ocijedite od viška tekućine, najbolje stiskom ruke, te dodajte začinjenom jogurtu. Dodajte malo maslinova ulje i promiješajte.
  4. Mljeveno pureće meso začinite solju, paprom, slatkom i ljutom paprikom i nasjeckanim peršinom i ružmarinom. Razdvojite na 8 jednakih dijelova i od svakoga napravite šiš ražnjiće. Šiš sočno ispecite u tavi ili na roštilju.
  5. Lepinje prerežite po dužini, poškropite maslinovim uljem i popecite na roštilju da poprime boju.

Posluživanje

Pureći šiš poslužite uz grilane lepinje i tzatziki salatu te po želji uz malo svježeg povrća (ljubičasti luk, cherry rajčice, trakice krastavca...).

COOKIE POLICY

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: