Lagana jela

Linguine Carbonara s hrskavom slaninom i tvrdim sirom

sastojci
sastojci
  • 400 g tjestenine Linguini
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g dimljene rezane slanine
  • 2 jaja
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 120 g tvrdog sira Ovidura
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.

Najbolji recepti uz Vindija brandove:

priprema

  1. Razmutite jaja u zdjelici i dodajte polovinu ribanog tvrdog sira Ovidura i vrhnje za kuhanje. Lagano osolite i popaprite.
  2. Ostatak sira stavite u tavu da se rastopi. Kad se počne primati za dno tave u obliku palačinke, ugasite vatru, špahtlicom prerežite na četvrtine i oblikujte gnijezda, koja izvadite i ostavite sa strane da se stisnu.
  3. Linguine stavite kuhati u osoljenu kipuću vodu. Kuhaju se oko 10 minuta, ovisno o proizvođaču.
  4. Za to vrijeme ugrijte maslinovo ulje u dubokoj velikoj tavi i dodajte 2 pritisnuta češnja češnjaka da puste aromu u ulje.
  5. Slaninu narežite na trakice i dodajte u tavu da se hrskavo ispeče. Hrskavu slaninu izvadite sa strane, a pečeni češnjak uklonite.
  6. Na aromatizirano ulje dodajte al dente kuhane Linguine i zalijte dvjema zaimačama škrobne vode od kuhanja.
  7. Ugasite vatru i u tjesteninu dodajte smjesu od jaja i sira. Dobro promiješajte da se svi sastojci spoje i dodajte polovinu hrskave slanine.
  8. Tjestenina nam mora biti sočna, ako je upila previše tekućine, dodajte još malo škrobne vode.
  9. Dobro popaprite i pri posluživanju pospite ostatkom hrskave slanine i gnijezdima od sira.

Posluživanje

Na gotovu tjesteninu možete dodati i nasjeckani peršinov list ili vlasac.

COOKIE POLICY

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: