Lagana jela

Domaća mliječna peciva s pilećom paštetom

sastojci
sastojci
  • pileća pašteta
  • 560 g glatkog brašna tip 550
  • 60 g maslaca
  • 250 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 1 žumanjak
  • 10 g soli
  • 20 g svježeg kvasca
  • žlica crnog sezama
  • žlica bijelog sezama
  • žlica zdrobljenog lana
  • žličica šećera

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.

Najbolji recepti uz Vindija brandove:

priprema

  1. Mlijeko, žličicu šećera i maslac stavite lagano grijati da se maslac rastopi. Pazite da temperatura ne prijeđe 60 °C.
  2. Čim se maslac rastopi, dodajte jaja i svježu germu i uz stalno miješanje čekajte da se sve sjedini. Smjesu prebacite u osoljeno brašno i zamijesite meko tijesto.
  3. Tijesto u zdjeli pokrijte krpom i stavite na toplo oko sat i pol da se digne.
  4. Kada se tijesto digne, prebacite ga na radnu površinu i napravite puno malih kuglica. Kuglice s gornje strane umočite u smjesu od žumanjka i nekoliko kapi mlijeka i uvaljajte u crni sezam, neke u bijeli, a neke u zdrobljeni lan.
  5. Slažite jednu do druge u kalup na papir za pečenje. Ponovo ostavite pola sata da se dignu i stavite peći na 200 °C, oko 30 minuta, da peciva poprime lijepu boju i rahlo se ispeku.
  6. Nakon pečenja peciva premažite s malo rastopljenog maslaca da zasjaje i ostavite ih da se hlade.

Posluživanje

Još mlaka peciva jedite s pilećom paštetom.

COOKIE POLICY

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: