Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
Najbolji recepti uz Vindija brandove:
priprema
Mlijeko, žličicu šećera i maslac stavite lagano grijati da se maslac rastopi. Pazite da temperatura ne prijeđe 60 °C.
Čim se maslac rastopi, dodajte jaja i svježu germu i uz stalno miješanje čekajte da se sve sjedini. Smjesu prebacite u osoljeno brašno i zamijesite meko tijesto.
Tijesto u zdjeli pokrijte krpom i stavite na toplo oko sat i pol da se digne.
Kada se tijesto digne, prebacite ga na radnu površinu i napravite puno malih kuglica. Kuglice s gornje strane umočite u smjesu od žumanjka i nekoliko kapi mlijeka i uvaljajte u crni sezam, neke u bijeli, a neke u zdrobljeni lan.
Slažite jednu do druge u kalup na papir za pečenje. Ponovo ostavite pola sata da se dignu i stavite peći na 200 °C, oko 30 minuta, da peciva poprime lijepu boju i rahlo se ispeku.
Nakon pečenja peciva premažite s malo rastopljenog maslaca da zasjaje i ostavite ih da se hlade.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: